Bundesliga 12. Hafta | Schalke 04 2-0 Hamburg

>> 19 Kasım 2017 Pazar

Bundesliga'nın 12. haftasında kritik BVB deplasmanı öncesinde Hamburg'u ağırladık. BVB ve Leipzig'in puan kaybetmesinin ardından karşılaşma Schalke için ayrı bir önem kazandı. Olası iki farklı galibiyet bizi sıralamada Bayern'in arkasından ikinci sıraya yerleştirecekti. Böyle kritik zamanlarda genellikle istediğimiz sonucu almakta zorluk çektiğimizi göz önünde bulundurunca takımın önündeki en büyük engel öncelikle kendisi olacaktı.

Karşılaşmanın ilk dakikaları her iki takımın birbirini tartmasıyla geçti. Bu bölümde birkaç fırsat ele geçirdiysek de Hamburg kalesinde ciddi bir tehlike yaratamadık. 17. dakikada Konoplyanka'nın ceza sahası içinde düşürülmesinin ardından hakem penaltı noktasını gösterdi. Uzun süredir ilk kez kupada golle tanışan Di Santo, penaltı atışını gole çevirdi ve takımımızı 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan itibaren yine karşılaşma daha çok ortasaha mücadelesi ile geçti. İkinci yarıda dakikalar ilerledikçe Hamburg cephesi kontrolü kaybetmeye başladı. Karşı ataklarla etkili olduğumuz anlarda 77. dakikada Caligiuri çok güzel bir çalımla ceza sahasına girdi ve topu Konoplyanka'ya gönderdi. Konoplyanka'nın pasında müsait bir durumda topla buluşan Burgstaller, takımımızı iki farkı öne geçiren golü kaydetti. Kalan dakikalarda da kalemizi gole kapayınca sahadan 2-0 üstünlükle ayrıldık ve ligde ikinci sıraya yerleştik.

Schalke 04: Fährmann, Kehrer, Stambouli, Naldo, Caligiuri, McKennie, Meyer (90' Nastasic), Oczipka, Konoplyanka (87' Schöpf), Di Santo (45' Embolo), Burgstaller.

Goller: 17' Di Santo (p), 77' Burgstaller

0 yorum:

Yorum Gönder